Щотижневий дайджест новин📌

  🟩 Фахівці центру 03-04 квітня 2024 року прослухали конференцію з  теми « АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОСВІТНЬО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПЕДАГОГІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ОСІБ З РОЗЛАДАМИ АУТИСТИЧНОГО СПЕКТРА»   від факультету спеціальної та інклюзивної освіти Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. На конференції було представлено багато актуальних, ґрунтовних  та проблемних доповідей. Дякуємо всім доповідачам за  аналізи  та дослідження. 

🟩 Irina Bernada та Анна Воробей  брали участь у мотиваційній зустрічі з  головою правління Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН" , керівниця Молодіжного інтеграційного простору ''Кенеберг'', сертифікована тренерка і фасилітаторка за методикою Curly management, амбасадорка Фонду Романа Гаврилишина в Рівненській області Vita Kostiuk 

🟩4.04. - фахівці Центру  доєдналися до спеціалістів Ліцею №4 та спільно обговорили основні напрями роботи та вирішили ряд питань щодо особливостей інклюзивного класу для усіх здобувачів освіти на команді супроводу. 

🟩5 квітня Віта Дениско та Ірина Марк провели "Батьківську кав'ярню" для батьків вихованців центру по двом темам: 1. Весняні небезпеки :укуси комах, кліщів, змій. Інформує медична сестра Центру Ірина Марк. 📎Довгоочікуване весняне тепло приносить з собою й небезпеки . Кліщі, різноманітні🐜 комахи 🦟та навіть змії🐍. Як уберегтися та що робити, якщо вже таки вкусили. Саме про це говорили сьогодні медична сестра Ірина Марк ⁩  та мами вихованців Центру під час зустрічі у «Батьківській кав‘ярні» 2. Логопедичний масаж та самомасаж, як частина корекційної роботи, що сприяє нормалізації мовлення та емоційного стану осіб із мовленнєвими порушеннями. 

📎У зв'язку з великою кількістю дітей із мовленнєвими порушеннями, причиною яких виступають мовнорухові розлади різного ступеня тяжкості у логопедичній роботі необхідно використовувати логопедичний масаж : м'язів обличчя та язика , масаж рук, самомасаж обличчя, губ та зондовий масаж. Логопедичний масаж — це метод активної механічної дії, який впливає на стан м'язів, нервів, кровоносних судин і тканин периферичного мовленнєвого апарату. Основною метою є: нормалізація м'язового тонусу загальної, мімічної та артикуляційної мускулатури; зменшення прояву парезів, паралічів м'язів, зниження кількості судом артикуляційного апарату; активізація тих груп м'язів у яких була недостатня скорочувальна активність.




Популярні публікації