Тренінг «Спілкування та взаємодія з гіперактивними дітьми у закладі освіти»

 🏃«…Іноді вчительці уривається терпець, вона сміється, підходить до хлопчика та обіймає. І доки він мліє у її обіймах, інші діти встигають сказати бодай слово…» Із книги Анастасії Мельниченко «Сім уроків для Магдалени» Сучасний світ диктує свої правила, на перший план виходить проблема гармонійного розвитку дитини👶. 

Дуже часто надмірна рухова активність дитини заважає їй бути повноцінним учасником освітнього процесу. Тема тренінгу: «Спілкування та взаємодія з гіперактивними дітьми у закладі освіти». Мета : розширити знання педагогів про СДУГ, надати рекомендації щодо роботи з дітьми із СДУГ. Останнє 10-річчя гіперактивність — лідер дитячих неврологічних порушень. Проблема не нова, ще в 1930-х роках фахівці звертали увагу, що в дитячих закладах завжди були порушники спокою або дезорганізатори. І 1962 року в Оксфорді на з’їзді психологів їх назвали гіперактивними. 

💙Olena Didukh відмітила актуальність теми та зазначила, що кожна дитина має свою цінність та індивідуальність. 

💙Irina Bernada, директор ІРЦ розповіла, що РДУГ – це  розладу загального розвитку, який проявляється з раннього віку, належить до найбільш поширених у дитячому та підлітковому віці, зустрічається у близько 5-10% школярів. У кілька разів частіше ця патологія зустрічається у хлопчиків, ніж у дівчат. 

💙Фахівці Мира Стасюк,  Анна Воробей та Ірина Гоч поділилися кейсами, які допоможуть педагогам у роботі. Всі учасники були активними. ☺️

🥰 Тренінг пройшов в атмосфері підтримки та позитивного обміну досвідом❤️💛





Популярні публікації