четвер, 27 травня 2021 р.

«Раннє втручання - запорука успішної інклюзії''

До Дня захисту дітей в  Костопільському інклюзивно-ресурсному центрі номер 2 відбувся 2 етап міжрегіональної конференції на тему «Раннє втручання - запорука успішної інклюзії'', спільно із ГО «Сонячний промінь» та Всеукраїнським форумом «Батьки за раннє втручання».

Захід проводиться в рамках грантового проекту «Рівний доступ до освітніх і розвиткових послуг в Україні в контексті поширення COVID-19» , який впроваджується ГО «Соціальна синергія» у партнерстві з Всеукраїнським форумом «Батьки за раннє втручання» та за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час проведення конференції учасники з числа соціальних працівників, представників освітньої галузі, практичні психологи, активісти батьківських ГО, батьки ознайомилися з місцем та значенням послуги раннього втручання в житті родин, що виховують дітей з особливостями та порушеннями розвитку, інвалідністю, ООП чи ризиком їх появи, обговорять, як на надання медичних, соціальних та освітніх послуг дітям з інвалідністю та їх родинам вплинула пандемія COVID-19, в тому числі на прикладі результатів загальнонаціонального дослідження щодо доступності освітніх та розвиткових послуг для дітей різних соціальних груп, з різним рівнем необхідної підтримки та в різних населених пунктах (селі, містечку, місті тощо). 

Щиро дякуємо чудовому, спікеру Альона Скрипко за теплу та інформативну зустріч! Сподіваємося на подальшу співпрацю! Ми глибоко переконані, що об'єднавши зусилля - зможемо створити в Україні достойні умови для життя кожної людини!