вівторок, 15 лютого 2022 р.

2 грудня в рамках проекту ''Інклюзія. Важливий кожен'', фахівцями Костопільського ІРЦ №2 було проведено квест-марафон ''Відчуй, щоб зрозуміти'' для працівників міської ради Костопільської територіальної громади. У заході взяли участь: секретар міської ради Андрій Ткачук , заступники міського голови Юрій Кузнюк  та Сергій Герук, начальник відділу адміністрування Ліля Гаврилюк, економіст управління освіти Озарчук Людмила, голова комісії з питань освіти Тарас Глудик.

Фахівці ІРЦ ознайомили учасників квесту з особливостями та тонкощами корекційної роботи та дали можливість на собі відчути ті прояви та відчуття, з якими щодня зіштовхуються люди з інвалідністю (порушення опорно-рухового апарату, порушення сенсорного сприйняття, поведінкові прояви, порушення зору , слуху та вади мовлення). За допомогою спеціальних тренажерів та реабілітаційних засобів запрошені виконали вправи, які імітують певні  розлади функціонування та спробували робити звичайні речі в дуже не звичній та не комфортній обстановці.

Дякуємо учасникам за активність та ініціативність! Сподіваємося, що ваші рішення, від яких залежать долі дітей з особливими освітніми потребами, будуть виваженими та мудрими! Розраховуємо на вашу підтримку та подальшу співпрацю!