четвер, 5 травня 2022 р.

Тиждень психології та Великодні приготування

 Цьогоріч тиждень психології співпадає з великодніми приготуваннями. 

Релігія та психологія тісно пов'язані між собою тому, що головне це наша Віра Надія Любов та прощення. 

Пасхальні традиції тісно переплітаються з арттерапію, де кожен хто творить вкладає в свої роботи свій сенс . 

🐣Яйце є символом нового життя і надії. В християнській традиції, яйце символізує подолання смерті, торжество життя і благополуччя. Це знак воскресіння Христа і спасіння людини. Малюючи писанку чи крашанку ми вкладаємо в орнамент свої символи та обереги. Тоді наше яйце стає талісманом. 

🍞Пасха – це символ тепла, добробуту та родючості. Це особливий хліб, який ми кошуємо лише тоді, коли простили всіх і з любов'ю до Бога та людей святкуємо це величне свято. 

🏵️Великодній вінок - це класичний святковий символ тепла (Сонце) і єднання (замкнуте коло, вічність). Зазвичай його розміщують на вхідних чи міжкімнатних дверях, вікні стінах, меблях. Кожен хто створює цю окрасу для дому обирає свої символи та кольори: 

🔴Червоний колір - символ Воскресіння Христового і життя, що перемогло смерть. 

🟢Зелений колір дарує надію. 

🔵Блакитний - віру. 

🟡Жовтий - тепло. 

⚪Білий, золотистий і срібний свідчать про духовність та чистоту. Готуючись до святкування ми не тільки причепуряємо наші оселі,  ми творимо красу та очищаємо наші душі! 

Всім бажаємо світлого Мирного свята! 

🤗 Дякуємо Вікторії Назаревич та команді фахівців за отримані нові цінні знання та натхнення творити та допомагати тим, хто потребує підтримки та турботи!