середу, 4 травня 2022 р.

‼️ПОРАДИ БАТЬКАМ ДІТЕЙ З АУТИЗМОМ‼️

  1. Перш за все, потрібно дотримуватися режиму, оскільки діти- аутисти дуже болісно сприймають будь-які дії, які виходять за рамки звичних. 

2. Займатися з дітьми потрібно щодня, тільки регулярність може принести результати. Починайте з 5 хвилин, поступово доведіть час занять до 2-3 годин на день з невеликими перервами. 

3. Вкрай важливо навчити дитину слову « стоп », адже дитина з аутизмом може не помічати, де на неї очікує небезпека – наприклад, може переходити вулицю прямо перед машиною або торкатися гарячих предметів. Якщо малюк буде знати слово «стоп», ви зможете уберегти його від багатьох травм. 

4. Не варто уникати товариства інших дітей, дитина може відвідувати садок, проводячи в групі хоча б 2-3 години на день. 

5. Дуже важливо відволікати малюка від безглуздих, стереотипних рухів, наприклад, за допомогою танців або стрибків на місці. 

6. Як можна більше розмовляйте з дитиною, навіть якщо вона залишається байдужою, мамі і татові необхідно мати на увазі, що їх крихітка потребує спілкування навіть більше, ніж інші діти. 

7. Не забувайте про те, що будь-яка людина іноді має потребу побути на самоті, в тому числі і діти з аутизмом. Тому потрібно зробити для малюка який-небудь «таємний» куточок, де йому ніхто не заважатиме. 

8. Діти з аутизмом часто люблять кататись на гойдалках, це захоплення допоможе розвинути вестибулярний апарат дитини. 

9. Дотримуйтесь обережності у спілкуванні дитини з домашніми тваринами, оскільки діти-аутисти по відношенню до тварин можуть бути налаштовані агресивно. Перш ніж завести домашнього улюбленця, подаруйте крихітці м’яку іграшку. 

10. Бажано відвідувати з дитиною різні центри для дітей з аутизмом, щоб отримати інформацію про нові методики лікування хвороби та корекції поведінки. 

Обов’язково знайдіть хорошого лікаря-психіатра, який відстежуватиме особливості дитини і динаміку її розвитку. Також необхідно правильно підібрати медикаментозну терапію. 

Часто малюки з аутизмом мають приховану харчову алергію, виключивши з раціону алерген, ви зможете домогтися значних поліпшень у поведінці дитини. Єдиного методу лікування аутизму у дітей на сьогоднішній день немає, більшість методик спрямована на поліпшення функціонування центральної нервової системи дитини. Це передбачає постійні заняття з малюком, на допомогу батькам можуть прийти педагоги, психологи, логопед і терапевт.