середу, 18 травня 2022 р.

АРТ-ОБІЙМИ

 Продовжуємо співпрацю з Костопільська міська публічна бібліотека  в рамках проєкту "АРТ-ОБІЙМИ". 

Сьогодні у нас був неймовірний день! Ми "вишивали по дорослому"! Зібралась неймовірна група молодих, активних та сповнених світлих мрій про майбутнє людей. 

Вишивка, як народне мистецтво, яке передавалося з покоління в покоління століттями, завжди було і є грунтом для спілкування людей, джерелом пізнання історії, культури, звідти ідуть витоки творчості, люди пізнають краще один одного, спілкуються, розвиваються. 

Цій темі відповідає наша сьогоднішня арт-зустріч, яка проводилася в рамках волонтерського проєкту психологічної підтримки психологині Іванни Голуб. Тренінг під назвою "Українська вишиванка - генетичний код та оберіг" провели психологи КУ "Костопільський інклюзивно-ресурсний центр" Мирослава Стасюк та Анна Воробей. 

Учасниками тренінгу були користувачі бібліотеки, бібліотекарі та молодь, яка змушена була залишити свої міста через військові дії. Кожен з присутніх творив свою вишиванку на папері, вкладаючи свій творчий потенціал та духовну енергію. 

Кожен ділився своїми емоціями та переживаннями під час створення вишиванки, обговорювалися кольори, орнаменти, стилі вишивки. 

Учасники арт-тренінгу відобразили на папері вишиванку, в якій будуть зустрічати нашу ПЕРЕМОГУ! Ми до перемоги близько! Слава Україні!

Всім дякуємо за теплу та щиру зустріч! Ми обов'язково одягнемо свої вишиванки в день, коли переможемо!