пʼятницю, 19 травня 2023 р.

29 березня 2023 року - Робоча зустріч щодо запровадження послуги раннього втручання

 29 березня 2023 року на базі КУ «Костопільський іклюзивно-ресурсний центр №2» відбулася робоча зустріч, за участі Голови ГО «Ангел дитинства» м. Дніпро, фахівця з раннього втручання Наталії Алєксєєвої Наталья Алексеева , начальника  Управління освіти Костопільської міської ради Олени Дідух Olena Didukh , директорів інклюзивно-ресурсних центрів Зоряна Грицюк  Костопільський Ірц та Вікторія Наумович Костопіль Ірц  було прийнято рішення розробити перспективний план впровадження послуги раннього втручання у Костопільській громаді. 

Послуга раннього втручання – це послуга, яка поєднує медичну, психологічну, соціальну і педагогічну допомогу, що надається мультидисциплінарною командою фахівців, спрямована на забезпечення розвитку дітей віком від народження до 4 років з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень, зростання та виховання їх у середовищі, яке є природним для дітей відповідного віку без порушень, або максимально наближеному до нього, передбачає підтримку батьків таких дітей. 

Раннє втручання є запорукою розвитку та успішності громади із залученням усіх категорій громадян до повноцінного суспільного життя.