понеділок, 6 листопада 2023 р.

Дайджест новин за тиждень✅

 Дайджест новин за тиждень✅

 Багатим на події видався день п‘ятниці 3 листопада 2023 року 

ℹ️ 3 листопада 2023 року в приміщені Центру дитячої та юнацької творчості Костопільської міської ради було проведено семінар - тренінг для педагогів, які працюють з дітьми ООП та з дітьми з інвалідністю з теми «Захист прав дітей з особливими освітніми потребами через впровадження програми по збереженню ментального здоров'я» відповідно до Карти Олени Зеленської за участю психолога ГО «Рокада» м.Рівне Вікторії НАУМОВИЧ. На заході учасники мали змогу проаналізувати свої знання та розуміння, щодо ментального здоров‘я, підібрати методи та техніки для збереження власного здоров‘я та знайти засоби допомоги дітям, для збереження чи відновлення  власного психічного здоров‘я. 

ℹ️ У Костопільській початковій школі #9 фахівці разом з волонтерами ГО «Рокада» розважили учнів у рамках Програми "TeamUp" від Save the Children, яка реалізується Благодійним фондом Рокада.  Програма побудована на тілесно-орієнтованих техніках психологічної допомоги, яка сприяє навчанню шляхом залучення дітей у спільні активні дії, ігри й фізичні вправи. Програма включає різні групові ігри, спортивні вправи, танці й фізичну творчість, тренування, пісні, вправи на керування тілом і дихальні практики, створені задля покращення соціального, фізичного, психічного, культурного й емоціонального благополуччя дітей. 

ℹ️ Фахівці  КУ "Костопільський інклюзивно-ресурсний центр №2» Костопільської міської ради  Анна ВОРОБЕЙ та Віта БУГАЙ 3 листопада 2023 року взяли участь у засіданні командах психолого-педагогічного супроводу Дошкільного навчального закладу # 5 «Ромашка» та Костопільського ліцею # 4. В ході зустрічі було визначено рівень підтримки та надано методичні рекомендації, щодо особливостей організації навчання дітей , складання ІПР.