Проблемний семінар з теми: «Основні засади допомоги дітям з розладами спектру аутизму: від належного розуміння та діагностики до терапії та соціальної інтеграції»

 📍26 квітня 2024 року відбувся проблемний семінар з теми: «Основні засади допомоги дітям з розладами спектру аутизму: від належного розуміння та діагностики до терапії та соціальної інтеграції». 

🧷Запрошений фахівець з дитячої неврології Наталія ТОВАРНИЦЬКА розповіла не лише лікувально-діагностичні аспекти допомоги дітям із розладами аутистичного спектра, а також  про особливості організації діагностики в Україні. 

📎Заслуговує на особливу увагу виступ #Світлана КЛІМ, методистки навчально-методичного кабінету психологічної служби, старшої викладачки кафедри психології та інклюзивної освіти РОІППО, психологиня, мама дівчинки з ООП. Світлана поділилася досвідом від діагностики особливостей дитини, процесу адаптації та соціалізації в  закладах освіти. Педагоги та мами мали можливість задати питання та обговорити проблемні моменти про  комбіновані види розладів при аутизмі, особливості роботи з дітьми з РАС. 

🤔Питання РАС потребує сьогодні посиленої уваги з боку не лише дитячих психіатрів,  сімейних лікарів, дитячих неврологів, а й педагогів. Варто додати, що надання повною мірою якісної комплексної допомоги зазначеній категорій дітей та їхнім родинам неможливе  без активної участі загально­державних та регіональних органів, оскільки РАС не є захворюванням окремої дитини чи її сім’ї, а суспільною проблемою.




Популярні публікації